Veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen:

Met welke materialen wordt er gewerkt?
Alle sieraden worden gemaakt van 925 sterling zilver óf 14 karaats goud. Ook alle onderdelen zoals slotjes, bedels en kettingen zijn van 925 sterling zilver óf 14 karaats goud.

De parels die worden gebruikt in Mimmie sieraden zijn zoetwaterparels, afkomstig uit zoetwatermosselen. Deze parels zijn van een perfecte kwaliteit en laten zich mooi verwerken in ringen, armbanden en kettingen. Doordat zoetwaterparels kleiner, en vaker een ongelijke vorm hebben zijn deze relatief goedkoper dan parels uit oesters (afkomstig uit zout water).


Hoe wordt moedermelk verwerkt in een sieraad?
Emaille:
Om melk te verwerken werk ik bij voorkeur met emaille. Een emaille laag heeft verschillende eigenschappen: emaille is zeer glad, en daardoor hygiënisch. Het is erg hard, onbrandbaar én erg duurzaam. Het is zeer goed bestand tegen inwerking van chemische stoffen en tegen verkleuring door uv-straling (het heeft een hoge kleurvastheid).  Metaal wordt door een emaille laag ook tegen corrosie (slijtage) beschermd. Door toevoeging van gekleurde oxiden (een extra chemische verbinding) kan de emaille laag zelfs ook een gekleurde, decoratieve functie krijgen. Metalen die kunnen worden geëmailleerd zijn koper, aluminium, staal en rvs (roestvast staal), gietijzer, goud en zilver.  Het emailleren van metalen sieraden is een echt vakwerk. Het komt heel precies in welke hoeveelheid de verschillende lagen worden aangebracht en in welke (chemische) samenstelling. Deskundigheid, ervaring én tijd zijn van belang in dit ambachtelijke proces.

Als laatste stap in het proces zal het geëmailleerde sieraad, samen met de melk, worden gebakken in een oven. Maar melk is geen gebruikelijke toevoegingen (ingrediënten) in het eeuwe oude emaille proces. Zo heeft melk het kenmerk om zich juist af te stoten van elke andere vloeibare substantie, zo ook emaille. Samen met een gecertificeerd chemicus heb ik een uniek conserveermiddel (chemische verbinding "oxide") ontwikkeld die het wél mogelijk maakt om melk te kunnen verwerken in het emaille proces. Na veelvuldig verbeteren en testen zijn we, naast dat het functioneel is, ook trots op hoe mooi het er uit ziet, zeker in combinatie met een uniek en persoonlijk sieraad!

Hars:
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een verwerking met kunsthars. Ik werk met thermoharders, een synthetische kunsthars die door verhitting harder wordt. Kunsthars is een zacht materiaal dat goed gietbaar en vervormbaar is. Een andere eigenschap is dat kunsthars goed hecht. Om die reden gebruik ik uitsluitend kunsthars om as en haar te verwerken in sieraden. Ook bij gebruik van hars is het mogelijk een kleurstof toe te voegen voor een bijzonder effect. 

Kunsthars is een hard materiaal maar, in tegenstelling tot emaille, gevoeliger voor aanraking met water, parfums en zeepsoorten. Om de kwaliteit van een Mimmie sieraad te waarborgen adviseer ik iedereen om een sieraad, verwerkt met hars of emaille, af te doen bij bijvoorbeeld afwassen, douchen of zwemmen.


Mag de melk ook uit de diepvries komen?
Ja, dat is geen probleem! Voor de verwerking maakt het niet uit of de melk vers, gekoeld of ingevroren is geweest. Melk kan zelfs meerdere jaren oud zijn! Hoe bijzonder is het om er dan alsnog een herinneringssieraad van te laten maken?!

Ik hoor je denken"is de melk dan niet zuur?". Inderdaad, heel zuur! Maar in het (emaille) proces maakt dit geen verschil. Melk neutraliseert zelfs weer bij het afbakken!


Hoe weet ik zeker dat mijn melk, as of haar gebruikt wordt?
We begrijpen dat het heel spannend kan zijn om per post persoonlijk DNA materiaal (melk, haar of as) op te sturen. Daarom is het ook altijd mogelijk dit persoonlijk af te geven! Maak hiervoor een afspraak.

Atelier (Alleen bezoeken op afspraak)
buitenstad 42 a
4132 AC, Vianen

Om je te verzekeren dat we zorgvuldig en met respect omgaan met het aangeleverde DNA materiaal (melk, haar of as), hebben we een methode ontwikkeld die voor meerdere "check-momenten" zal zorgen. Zo ontvang je na bestelling van een product een Aanlever-kit. Deze kit bestaat uit:

1x spuitje met dopje
1x zakje met ordernummer
1x (zo nodig) een ringmeter
1x  retouretiket met het adres van Mimmie sieraden. (terugsturen is hierdoor gratis!)
De envelop waarin de 
Aanlever-kit zit kan worden hergebruikt!

Met het spuitje kun je jouw borstvoeding opzuigen. Sluit het af met de bijgeleverde dop. Heb je alleen nog borstvoeding in de vriezer? dat is geen probleem! Ontdooi de melk en meng deze goed door alvorens je het opzuigt met het spuitje. Doe het spuitje met de melk in het zakje met het ordernummer. Let op! Staat dit nummer er niet op? zet dan duidelijk je naam en/of ordernummer met een watervaste marker op het zakje.

Heb je gekozen om haar te verwerken in een sieraad? Een plukje haar met minimale lengte van 10mm volstaat voor de verwerking ervan. Maar stuur gerust een langer óf zelfs meerdere plukjes haar op. Vouw de haartjes in een stukje keukenpapier en stop deze in het zakje met het ordernummer. Let op! Staat dit nummer er niet op? zet dan duidelijk je naam en/of ordernummer met een watervaste marker op het zakje.

Voor de verwerking van as kan het emotioneel lastig zijn om DNA per post op te sturen. Het is daarom altijd mogelijk dit persoonlijk af te geven en zelfs aanwezig te zijn bij de verwerking in het sieraad! (zie contact voor de verschillende locaties). Heb je een mooi sieraad uitgekozen of wil je graag een uniek ontwerp? Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

De plakstrip is nog niet gebruikt en daarmee kun je de envelop afsluiten. Plak de bijgeleverde sticker over jouw eigen adres heen.

Wanneer het persoonlijke DNA goed is aangekomen ontvang je van mij een bericht per e-mail.( dit is binnen 1 week)
Wat soort collier kies ik?
Welk collier je kiest hangt af van je persoonlijke smaak en voorkeur Er is keuze uit drie verschillende colliers: Omega vlak, Jasseron of Slang. Bekijk voor inspiratie hieronder de voorbeelden.


Afbeelding: Jasseron


Afbeelding: Slang

 

Welke ringmaat heb ik?
In de Aanlever-kit zit een handige pasring. Deze schuif je gemakkelijk tot jouw maat!
Let er op dat de ring goed om, en goed af moet kunnen. Schrijf je ringmaat duidelijk op het zakje, naast het ordernummer.Kan ik een sieraad laten graveren?
Het graveren van uw persoonlijke sieraad is een bijzondere toevoeging én een extra service van Mimmie sieraden. Er is keuze uit drie verschillende schrijfschriften: blokletter of schrijfletter Bekijk voor inspiratie hieronder de voorbeelden
 

Afbeelding: Schrijfletters

 blokletters.


 Schrijfletter.

 

Waarom duurt het 6 weken om een sieraad te leveren?
Heb je een mooi sieraad gevonden in de webshop óf ga je liever voor een exclusief ontworpen design? Mimmie werkt niet met voorraden waardoor alle bestelde artikelen met de hand worden samengesteld en gemaakt. Ik werk op ambachtelijke wijze met ambitie voor oude en moderne technieken. Ik stel hoge eisen aan de kwaliteit van ieder vervaardigd sieraad wat nu eenmaal meer tijd in beslag neemt dan productie.


Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen. 

Voor vragen over retourneren, ruilen en garantie. Klik hier voor de Algemene voowaarden.

Gastenboek

  • 21-08-2020 - Eergisteren heb ik mijn balletjesring ontvangen en wat ben ik...  lees meer
  • 18-08-2020 - Dank je wel lieve mama Nicole!
    Wat een mooi resultaat en...  lees meer
  • 17-08-2020 - Wauw, zojuist mijn ketting ontvangen. PRACHTIG 😍 tranen in mijn...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2020 Mimmie moedermelk sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel