Amsterdam UMC

door: Nicole, Mimmie sieraden

 Samenwerking Nederlandse Moedermelkbank en Mimmie sieraden

Hoe bijzonder en mooi is de geboorte van je kindje en die allesomvattende roze wolk! Iedereen lijkt het er over eens te zijn, je zit vanaf het begin op die wolk en komt er ook de eerste maanden ná de geboorte niet meer vanaf. Tenminste, zo lijkt het. Om diverse redenen donderen mama's, soms al vóór de geboorte van hun baby(s), van deze idyllische wolk af. Er open over spreken is gelukkig geen taboe meer, althans, daar wordt hard aan gewerkt! En dat er voor iedere moeder ruimte is om haar eigen verhaal te delen is iets waarin ook Mimmie een verschil hoopt te maken. Mijn (geboorte)verhaal vóór het ontstaan van Mimmie is er ook een die mij heeft gebracht waar ik nu sta. Maar mijn drie prachtige kids zijn gezond en hebben dankzij de zorg in Nederland een goede start gemaakt na hun geboorte.

Dat dit helaas niet voor ieder kindje geldt krijgt op een dag als vandaag, op Wereld Prematurendag, de extra aandacht die het verdient. Want jaarlijks worden er ongeveer 15.000 baby's te vroeg geboren en overlijden ongeveer 1.000 baby's aan de gevolgen van vroeggeboorte. Gelukkig wordt er dagelijks hard gewerkt aan het verbeteren van zorg rondom vroeggeboorte en Neontalogie, o.a. door het Amsterdam UMC, een bijzonder ziekenhuis waar vernieuwende geneeskunde en medische topwetenschap hand in hand gaan. Dat ik een tijd geleden benaderd werd door het Amsterdam UMC om samen te werken met de Nederlandse Moedermelkbank zag ik dan ook als een ontzettend grote eer en helemaal bij Mimmie sieraden passen!  En vandaag, op Wereld Prematurendag én tevens het 10-jarig bestaan van de Nederlandse Moedermelkbank, werden onze plannen gepresenteerd en mocht ik de eerste moedermelksieraden overhandigen aan twee trotse donoren!

Voortaan zullen alle langdurige donoren van de Nederlandse Moedermelkbank een prachtig moedermelk sieraad van Mimmie ontvangen!

Wil je meer lezen over de Nederlandse Moedermelkbank, waar ze hun donoren zo hard voor nodig hebben óf wil je je aanmelden als moedermelkdonor, kijk op de officiele website van het UMC Amsterdam.

Bedankt Amsterdam UMC en de Nederlandse Moedermelkbank voor deze mooie samenwerking. 

Liefs Nicole

 

 

______________________________________________________________________________________________

 

 

Een bijzondere opdracht
31 januari 2020
door: Joyce www.justjoyce.nl


Uniek en bijzonder: Een sieraad speciaal ontworpen voor mij

Hoe bijzonder is het om een sieraad gevuld met moedermelk te krijgen van familie? Helemaal als dit sieraad speciaal voor mij is ontworpen. Een sieraad met een dubbele betekenis. Een lach en een traan.
 


Een verrassing na mijn operatie

Sieraden gevuld met moedermelk heb ik altijd al mooi gevonden, maar nooit wat mee gedaan. Tot het moment dat ik hoorde dat ik een dubbele borstamputatie zou krijgen. Het zette mij aan het denken. Ik zou voor altijd afscheid moeten nemen van mijn borsten. Tijdens het schrijven van een brief aan mijn borsten besefte ik dat ik graag een sieraad wilde gevuld met mijn moedermelk. Een herinnering aan het beste wat ze voor mijn kinderen konden doen en het slechtste wat ze afgelopen jaar te weeg hebben gebracht. Langzaam ging ik op zoek, niet wetende dat iemand anders dit voor mij ging regelen. Na mijn dubbele borstamputatie werd ik verrast met een cheque. Mijn zus, Mariska Cuperus – van Lochem, had geld opgehaald bij familie om een mooi sieraad van goud gevuld met moedermelk voor mij te maken. En het mooiste was…. zij had een ontwerp gemaakt!
 

Op weg naar Vianen

In Vianen woont Nicole, eigenares van Mimmi sieraden. Zij zou het sieraad voor mij gaan maken.Twee geweldige oorbellen met elk twee hartjes en een diamantje had ik al gekregen. Nu was het tijd om de hanger te maken. Samen met Mariska gingen we naar Vianen. Wat een heerlijke vrouw is Nicole. Alsof ik bij een vriendin op visite was. Lekker kletsen en dingen uitproberen. Je proeft de passie die ze heeft voor dit vak en ze weet waar ze het over heeft. Wat een mooie sieraden maakt ze! Tijdens het kletsen heb ik ook even de ringen geprobeerd die voor mijn neus lagen. Te mooi.


Yes, dit is hem!

Na wat proberen, vouwen en buigen was het lint er. In eerste instantie wilde het niet zoals we in gedachte hadden, maar nadat Mariska met zilver bezig was en ze samen keken hoe het gevouwen moest worden was hij daar. Precies zoals we in gedachte hadden. Toen daar ook nog de twee hartjes in kwamen was hij compleet. Dit is hem! Zo hadden we hem in gedachte! Zo mooi om te zien hoe Nicole met liefde en geduld alles in elkaar zet. Er waren nog andere opties en ik mocht uiteindelijk beslissen, maar ik ben zo blij dat dit is gelukt. Nicole heeft veel geduld en staat voor alles open. Zo fijn dat ik mag beslissen en het voor het zeggen heb. Soms heb je mensen die heel erg hun mening laten horen, maar dat deed ze niet. Ze luisterde goed naar wat ik zou willen en stelde daar vragen over. Fijn!


Veilen, lassen, polijsten en vullen

Na het vouwen werden de hartjes vastgemaakt aan het lint. Net als het oogje. Daarna veilt en polijst ze hem. Het is bijzonder dat ik bij dit proces aanwezig mocht zijn. Met veel zorg behandeld ze het gouden sieraad. Je ziet dat het een vakvrouw is. Als laatste ging mijn moedermelk erin. Dit had Mariska al naar haar toegestuurd, dus we konden gelijk aan de slag. Mijn moedermelk werd gemengd met een chemisch goedje waardoor het hard wordt. Ik mocht mee helpen met het opvullen. Hoe gaaf is dat? En dan is die eindelijk klaar! Na anderhalf uur met liefde eraan te hebben gewerkt.


Een sieraad met een mooie betekenis

Het lint staat voor de borstkanker die ik (hopelijk) heb overwonnen. De hartjes gevuld met mijn moedermelk zijn mijn twee kinderen die ik heb mogen voeden met mijn moedermelk. Samen vormen ze één geheel. Hetgeen wat mijn borsten voor mij hebben betekend. Het beste en het slechtste dat ze konden doen. Het sieraad ga met ik met trots dragen en is uniek in haar soort. Speciaal ontworpen en gemaakt voor mij. Maar uiteindelijk hoop ik dat meer vrouwen dit sieraad mogen gaan dragen. Als herinnering aan wat hun lichaam allemaal aan kan. Ik draag deze herinnering met trots. Elke dag opnieuw. Ik heb geleerd dat mijn lichaam een hoop aan kan. Kanker was een hoofdstuk in mijn leven.

Gelukkig niet het einde

 


 

© 2016 - 2022 Mimmie moedermelk sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel