Veelgestelde vragen.................................................................................................................................................................................................

Met welke materialen wordt er gewerkt?

Alle sieraden worden gemaakt  14 of 18 karaats wit, geel of roségoud. Ook alle onderdelen zoals slotjes, bedels en kettingen zijn van 14 of 18 karaats goud.

.................................................................................................................................................................................................

Hoe wordt moedermelk verwerkt in een sieraad?

Emaille:
Om melk te verwerken werk ik bij voorkeur met emaille. Een emaille laag heeft verschillende eigenschappen: emaille is zeer glad, en daardoor hygiënisch. Het is erg hard, onbrandbaar én erg duurzaam. Het is zeer goed bestand tegen inwerking van chemische stoffen en tegen verkleuring door uv-straling (het heeft een hoge kleurvastheid).  Metaal wordt door een emaille laag ook tegen corrosie (slijtage) beschermd. Door toevoeging van gekleurde oxiden (een extra chemische verbinding) kan de emaille laag zelfs ook een gekleurde, decoratieve functie krijgen. Metalen die kunnen worden geëmailleerd zijn koper, aluminium, staal en rvs (roestvast staal), gietijzer, goud en zilver.  Het emailleren van metalen sieraden is een echt vakwerk. Het komt heel precies in welke hoeveelheid de verschillende lagen worden aangebracht en in welke (chemische) samenstelling. Deskundigheid, ervaring én tijd zijn van belang in dit ambachtelijke proces.

Als laatste stap in het proces zal het geëmailleerde sieraad, samen met de melk, worden gebakken in een oven. Maar melk is geen gebruikelijke toevoegingen (ingrediënten) in het eeuwe oude emaille proces. Zo heeft melk het kenmerk om zich juist af te stoten van elke andere vloeibare substantie, zo ook emaille. Samen met een gecertificeerd chemicus heb ik een uniek conserveermiddel (chemische verbinding oxide") ontwikkeld die het wél mogelijk maakt om melk te kunnen verwerken in het emaille proces. Na veelvuldig verbeteren en testen zijn we, naast dat het functioneel is, ook trots op hoe mooi het er uit ziet, zeker in combinatie met een uniek en persoonlijk sieraad!

Hars:
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een verwerking met kunsthars. Ik werk met thermoharders, een synthetische kunsthars die door verhitting harder wordt. Kunsthars is een zacht materiaal dat goed gietbaar en vervormbaar is. Een andere eigenschap is dat kunsthars goed hecht. Om die reden gebruik ik uitsluitend kunsthars om as en haar te verwerken in sieraden. Ook bij gebruik van hars is het mogelijk een kleurstof toe te voegen voor een bijzonder effect. 

Kunsthars is een hard materiaal maar, in tegenstelling tot emaille, gevoeliger voor aanraking met water, parfums en zeepsoorten. Om de kwaliteit van een Mimmie sieraad te waarborgen adviseer ik iedereen om een sieraad, verwerkt met hars of emaille, af te doen bij bijvoorbeeld afwassen, douchen of zwemmen.

.................................................................................................................................................................................................

Mag de melk ook uit de diepvries komen?

Ja, dat is geen probleem! Voor de verwerking maakt het niet uit of de melk vers, gekoeld of ingevroren is geweest. Melk kan zelfs meerdere jaren oud zijn! Hoe bijzonder is het om er dan alsnog een herinneringssieraad van te laten maken?!

Ik hoor je denken ‘is de melk dan niet zuur?’. Inderdaad, heel zuur! Maar in het (emaille) proces maakt dit geen verschil. Melk neutraliseert zelfs weer bij het afbakken!

.................................................................................................................................................................................................

Hoe weet ik zeker dat mijn melk, as of haar gebruikt wordt?

We begrijpen dat het heel spannend kan zijn om per post persoonlijk DNA materiaal (melk, haar of as) op te sturen. Daarom is het bij ons mogelijk om het zelf te komen verwerken! Maak hiervoor online een afspraak.

 


Kan ik een sieraad laten graveren?

Het graveren van je unieke en persoonlijke sieraad is een bijzondere toevoeging én een extra (gratis) service van Mimmie sieraden. Er is keuze uit verschillende schrijfschriften en lettertypes. Bekijk voor inspiratie hieronder de voorbeelden


.................................................................................................................................................................................................

Kan ik een vingerafdruk laten graveren?

Er is niets mooier dan het personaliseren van jouw droomsieraad. Dit zou kunnen om een overleden dierbare te herinneren, maar een vingerafdruk in een ring kan natuurlijk ook symbool staan voor een heel bijzonder persoon in jouw leven. Zo is het bij ons ook mogelijk om een vingerafdruk van jouw pasgeboren kind te verwerken in een sieraad. De kosten van het verwerken van een vingerafdruk gravure zijn afhankelijk van het ontwerp van het sieraad maar starten vanaf €70,-. Op onze website staan een aantal juwelen waar een vingerafdruk in staat afgebeeld.  

Het zal je niet verbazen, maar het kan een hele opgave zijn om een duidelijke vingerafdruk te krijgen van een klein baby’tje. Daarom geven we hieronder een korte uitleg over goede én slechte voorbeelden van vingerafdrukken. 

Een vingerafdruk bestaat uit fijne, specifieke lijnen die bij ieder mens anders zijn. Wanneer je een vingerafdruk in een sieraad wilt laten verwerken, is het dus belangrijk om de vingerafdruk goed aan te leveren. Voor het beste resultaat kies je voor licht glanzend papier, zoals fotopapier. Hierdoor wordt de inkt niet vlekkerig opgenomen in het papier en blijven de lijnen beter zichtbaar. Met een stempelkussen met zwarte inkt kun je gemakkelijk de gewenste vinger in de inkt drukken en deze daarna zacht op het papier plaatsen. Hoe zachter je de vinger op het fotopapier drukt, hoe scherper de vingerafdruk zal zijn. Wanneer je de vinger stevig op het papier drukt, wordt de vingerafdruk te donker en vlekkerig. Voor onze designer wordt het dan lastig de scherpe lijnen van de vingerafdruk eruit te halen. “Een perfecte afdruk op papier is een perfecte afdruk in de ring.” 

 

Als de mogelijkheid er is ben je uiteraard ook welkom in ons Atelier zodat we samen de beste afdruk kunnen maken.

© 2016 - 2022 Mimmie moedermelk sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel