Veelgestelde vragen

Met welke materialen wordt er gewerkt?
Alle sieraden worden gemaakt  14 karaats wit, geel of roségoud. Ook alle onderdelen zoals slotjes, bedels en kettingen zijn van 14 karaats goud.


Hoe wordt moedermelk verwerkt in een sieraad?
Emaille:
Om melk te verwerken werk ik bij voorkeur met emaille. Een emaille laag heeft verschillende eigenschappen: emaille is zeer glad, en daardoor hygiënisch. Het is erg hard, onbrandbaar én erg duurzaam. Het is zeer goed bestand tegen inwerking van chemische stoffen en tegen verkleuring door uv-straling (het heeft een hoge kleurvastheid).  Metaal wordt door een emaille laag ook tegen corrosie (slijtage) beschermd. Door toevoeging van gekleurde oxiden (een extra chemische verbinding) kan de emaille laag zelfs ook een gekleurde, decoratieve functie krijgen. Metalen die kunnen worden geëmailleerd zijn koper, aluminium, staal en rvs (roestvast staal), gietijzer, goud en zilver.  Het emailleren van metalen sieraden is een echt vakwerk. Het komt heel precies in welke hoeveelheid de verschillende lagen worden aangebracht en in welke (chemische) samenstelling. Deskundigheid, ervaring én tijd zijn van belang in dit ambachtelijke proces.

Als laatste stap in het proces zal het geëmailleerde sieraad, samen met de melk, worden gebakken in een oven. Maar melk is geen gebruikelijke toevoegingen (ingrediënten) in het eeuwe oude emaille proces. Zo heeft melk het kenmerk om zich juist af te stoten van elke andere vloeibare substantie, zo ook emaille. Samen met een gecertificeerd chemicus heb ik een uniek conserveermiddel (chemische verbinding "oxide") ontwikkeld die het wél mogelijk maakt om melk te kunnen verwerken in het emaille proces. Na veelvuldig verbeteren en testen zijn we, naast dat het functioneel is, ook trots op hoe mooi het er uit ziet, zeker in combinatie met een uniek en persoonlijk sieraad!

Hars:
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een verwerking met kunsthars. Ik werk met thermoharders, een synthetische kunsthars die door verhitting harder wordt. Kunsthars is een zacht materiaal dat goed gietbaar en vervormbaar is. Een andere eigenschap is dat kunsthars goed hecht. Om die reden gebruik ik uitsluitend kunsthars om as en haar te verwerken in sieraden. Ook bij gebruik van hars is het mogelijk een kleurstof toe te voegen voor een bijzonder effect. 

Kunsthars is een hard materiaal maar, in tegenstelling tot emaille, gevoeliger voor aanraking met water, parfums en zeepsoorten. Om de kwaliteit van een Mimmie sieraad te waarborgen adviseer ik iedereen om een sieraad, verwerkt met hars of emaille, af te doen bij bijvoorbeeld afwassen, douchen of zwemmen.


Mag de melk ook uit de diepvries komen?
Ja, dat is geen probleem! Voor de verwerking maakt het niet uit of de melk vers, gekoeld of ingevroren is geweest. Melk kan zelfs meerdere jaren oud zijn! Hoe bijzonder is het om er dan alsnog een herinneringssieraad van te laten maken?!

Ik hoor je denken"is de melk dan niet zuur?". Inderdaad, heel zuur! Maar in het (emaille) proces maakt dit geen verschil. Melk neutraliseert zelfs weer bij het afbakken!


Hoe weet ik zeker dat mijn melk, as of haar gebruikt wordt?
We begrijpen dat het heel spannend kan zijn om per post persoonlijk DNA materiaal (melk, haar of as) op te sturen. Daarom is het ook altijd mogelijk dit persoonlijk af te geven! Maak hiervoor een afspraak.

 


Verzendkit
Om je te verzekeren dat we zorgvuldig en met respect omgaan met het aangeleverde DNA materiaal (melk, haar of as), hebben we een methode ontwikkeld die voor meerdere "check-momenten" zal zorgen. Zo ontvang je na bestelling van een product een 
Aanlever-kit. Deze kit bestaat uit:

1x spuitje met dopje
1x zakje met ordernummer
1x (zo nodig) een ringmeter
1x  retouretiket met het adres van Mimmie sieraden. 

Naast bovenstaande items zit er ook een duidelijke handleiding bijgevoegd waarop de stappen 1 voor 1 uitgelegd worden.


De envelop waarin de Aanlever-kit zit kan worden hergebruikt!


Handleiding voorbeeld

Met het spuitje kun je jouw borstvoeding opzuigen. Sluit het af met de bijgeleverde dop. Heb je alleen nog borstvoeding in de vriezer? dat is geen probleem! Ontdooi de melk en meng deze goed door alvorens je het opzuigt met het spuitje. Doe het spuitje met de melk in het zakje met het ordernummer. Let op! Staat dit nummer er niet op? zet dan duidelijk je naam en/of ordernummer met een watervaste marker op het zakje.

Heb je gekozen om haar te verwerken in een sieraad? Een plukje haar met minimale lengte van 10mm volstaat voor de verwerking ervan. Maar stuur gerust een langer óf zelfs meerdere plukjes haar op. Vouw de haartjes in een stukje keukenpapier en stop deze in het zakje met het ordernummer. Let op! Staat dit nummer er niet op? zet dan duidelijk je naam en/of ordernummer met een watervaste marker op het zakje.

Voor de verwerking van as kan het emotioneel lastig zijn om DNA per post op te sturen. Het is daarom altijd mogelijk dit persoonlijk af te geven en zelfs aanwezig te zijn bij de verwerking in het sieraad! Plan eenvoudig een bezoek in onze online agenda of neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

De plakstrip is nog niet gebruikt en daarmee kun je de envelop afsluiten. Plak de bijgeleverde sticker over jouw eigen adres heen.

Wanneer het persoonlijke DNA goed is aangekomen ontvang je van mij een bericht per e-mail.( dit is binnen 1 week)
 

Wat soort collier kies ik?
Welk collier je kiest hangt af van je persoonlijke smaak en voorkeur Er is keuze uit drie verschillende colliers: Omega vlak, Jasseron of  Slang. Bekijk voor inspiratie hieronder de voorbeelden.


Afbeelding: Jasseron


Afbeelding: Slang

 

Welke ringmaat heb ik? Bestel deze gemakkelijk mee.
Wil je een ring bestellen maar weet je je ringmaat niet? Dat is geen probleem. In de Aanlever-kit zit een handige pasring. Deze schuif je gemakkelijk tot jouw maat! Let er op dat de ring goed om maar ook goed af moet kunnen. Schrijf je ringmaat duidelijk op het bijgeleverde formulier en voorzie het van het juiste ordernummer. Deze strook stuur je samen met de aanlever-kit retour aan Mimmie sieraden.

 Kan ik een sieraad laten graveren?
Het graveren van uw persoonlijke sieraad is een bijzondere toevoeging én een extra service van Mimmie sieraden. Er is keuze uit drie verschillende schrijfschriften: blokletter of schrijfletter Bekijk voor inspiratie hieronder de voorbeelden

 

 
( Afbeelding: blokletters)

 

Personaliseer je ring met een vingerafdruk

Er is niets mooier dan het personaliseren van jouw droomsieraad. Dit zou kunnen om een overleden dierbare te herinneren, maar een vingerafdruk in een ring kan natuurlijk ook symbool staan voor een heel mooi moment in jouw leven. Zo is het bij ons bijvoorbeeld ook mogelijk om een vingerafdruk van jouw pasgeboren kind te verwerken in een sieraad. 

Het zal je niet verbazen, maar het kan een hele opgave zijn om een duidelijke vingerafdruk te krijgen van een klein baby’tje. Daarom geven we hieronder een korte uitleg over goede én slechte voorbeelden van vingerafdrukken. 

Een vingerafdruk bestaat uit fijne, specifieke lijnen die bij ieder mens anders zijn. Wanneer je een vingerafdruk in een sieraad wilt laten verwerken, is het dus belangrijk om de vingerafdruk goed aan te leveren. Voor het beste resultaat kies je voor licht glanzend papier, zoals fotopapier. Hierdoor wordt de inkt niet vlekkerig opgenomen in het papier en blijven de lijnen beter zichtbaar. Met een stempelkussen met zwarte inkt kun je gemakkelijk de gewenste vinger in de inkt drukken en deze daarna zacht op het papier plaatsen. Hoe zachter je de vinger op het fotopapier drukt, hoe scherper de vingerafdruk zal zijn. Wanneer je de vinger stevig op het papier drukt, wordt de vingerafdruk te donker en vlekkerig. Voor onze designer wordt het dan lastig de scherpe lijnen van de vingerafdruk eruit te halen. 

Een vingerafdruk bestaat uit fijne, specifieke lijnen die bij ieder mens anders zijn. Wanneer je een vingerafdruk in een sieraad wilt laten verwerken, is het dus belangrijk om de vingerafdruk goed aan te leveren. Voor het beste resultaat kies je voor licht glanzend papier, zoals fotopapier. Hierdoor wordt de inkt niet vlekkerig opgenomen in het papier en blijven de lijnen beter zichtbaar. Met een stempelkussen met zwarte inkt kun je gemakkelijk de gewenste vinger in de inkt drukken en deze daarna zacht op het papier plaatsen. Hoe zachter je de vinger op het fotopapier drukt, hoe scherper de vingerafdruk zal zijn. Wanneer je de vinger stevig op het papier drukt, wordt de vingerafdruk te donker en vlekkerig. Voor onze designer wordt het dan lastig de scherpe lijnen van de vingerafdruk eruit te halen. Uiteraard bent u ook welkom in ons Atelier zo dat wij u er bij kunnen helpen.

“Een perfecte afdruk op papier is een perfecte afdruk in de ring.” 

Vanaf €70,- kunnen wij een vingerafdruk verwerken in een sieraad. Deze prijs is echter afhankelijk van het ontwerp van het sieraad. Op onze website staan een aantal juwelen waar een vingerafdruk in staat afgebeeld.  Het setje om de afdruk te kunnen maken krijgt u van ons mee gestuurt in de zo genoemde verzend kit.

Wanneer je graag een vingerafdruk van een overledene zou willen laten verwerken in een sieraad, is het van belang dat je hier op tijd aan denkt. Deze afdruk dienen ze namelijk bij het uitvaartcentrum voor je te maken en dit gebeurt alleen wanneer hier specifiek om wordt gevraagd. Let op; hier dienen de nabestaanden wel toestemming voor te geven. 

 

 

Waarom duurt het 12 weken om een sieraad te leveren?
Heb je een mooi sieraad gevonden in de webshop óf ga je liever voor een exclusief ontworpen design? Mimmie werkt niet met voorraden waardoor alle bestelde artikelen met de hand worden samengesteld en gemaakt. Ik werk op ambachtelijke wijze met ambitie voor oude en moderne technieken. Ik stel hoge eisen aan de kwaliteit van ieder vervaardigd sieraad wat nu eenmaal meer tijd in beslag neemt dan productie.

Het kan voorkomen dat jouw bestelde sieraad eerder klaar is dan de aangeven 12 weken. Dat is extra mooi meegenomen. Helaas kan ik voorafgaand aan het proces niets beloven over eventuele snellere levertijden. 


Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen. 

Voor vragen over retourneren, ruilen en garantie. Klik hier voor de Algemene voowaarden.

© 2016 - 2021 Mimmie moedermelk sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel