Samenwerking Nederlandse Moedermelkbank en Mimmie sieraden

Hoe bijzonder en mooi is de geboorte van je kindje en die allesomvattende roze wolk! Iedereen lijkt het er over eens te zijn, je zit vanaf het begin op die wolk en komt er ook de eerste maanden ná de geboorte niet meer vanaf. Tenminste, zo lijkt het. Om diverse redenen donderen mama’s, soms al vóór de geboorte van hun baby(s), van deze idyllische wolk af. Er open over spreken is gelukkig geen taboe meer, althans, daar wordt hard aan gewerkt! En dat er voor iedere moeder ruimte is om haar eigen verhaal te delen is iets waarin ook Mimmie een verschil hoopt te maken. Mijn (geboorte)verhaal vóór het ontstaan van Mimmie is er ook een die mij heeft gebracht waar ik nu sta. Maar mijn drie prachtige kids zijn gezond en hebben dankzij de zorg in Nederland een goede start gemaakt na hun geboorte.

Dat dit helaas niet voor ieder kindje geldt krijgt op een dag als vandaag, op Wereld Prematurendag, de extra aandacht die het verdient. Want jaarlijks worden er ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren en overlijden ongeveer 1.000 baby’s aan de gevolgen van vroeggeboorte. Gelukkig wordt er dagelijks hard gewerkt aan het verbeteren van zorg rondom vroeggeboorte en Neontalogie, o.a. door het Amsterdam UMC, een bijzonder ziekenhuis waar vernieuwende geneeskunde en medische topwetenschap hand in hand gaan. Dat ik een tijd geleden benaderd werd door het Amsterdam UMC om samen te werken met de Nederlandse Moedermelkbank zag ik dan ook als een ontzettend grote eer en helemaal bij Mimmie sieraden passen!  En vandaag, op Wereld Prematurendag én tevens het 10-jarig bestaan van de Nederlandse Moedermelkbank, werden onze plannen gepresenteerd en mocht ik de eerste moedermelksieraden overhandigen aan twee trotse donoren!

Voortaan zullen alle langdurige donoren van de Nederlandse Moedermelkbank een prachtig moedermelk sieraad van Mimmie ontvangen!

Wil je meer lezen over de Nederlandse Moedermelkbank, waar ze hun donoren zo hard voor nodig hebben óf wil je je aanmelden als moedermelkdonor, kijk op de officiele website van het UMC Amsterdam.

Bedankt Amsterdam UMC en de Nederlandse Moedermelkbank voor deze mooie samenwerking. 

Liefs Nicole